Küçük İşletmeler İçin Sürdürülebilir İş Fikirleri

Küçük işletmeler genellikle büyük kuruluşlara göre daha az kaynağa sahiptir.

Güneş panelleri kurmak gibi önemli ön maliyetlere sahip alternatifler bazı küçük işletmeler için uygun olmasa da, küçük işletmelerin kendilerini net sıfıra doğru yönlendirmek için yapabileceği çok sayıda uygun maliyetli ve basit anahtar vardır.

1. Tek kullanımlık plastikten kurtulun

Avrupa Çevre Ajansı'nın araştırmasına göre piyasaya çıkan her kilogram plastik en az 2,9 kilogram sera gazı emisyonu yaratıyor.  Plastik ambalajları biyolojik olarak parçalanabilen, kompostlaştırılabilen veya geri dönüştürülebilen malzemelerle değiştirmek, çevre dostu ofis malzemelerini seçmek ve geri dönüştürülmüş kağıt ürünlerine geçmek, bu azalmaya yardımcı olabilir.  Araştırılacak diğer sürdürülebilir takaslar arasında bardaklar ve kupalar için plastik bardaklar, metal çatal bıçak takımı için tek kullanımlık mutfak eşyaları ve yeniden doldurulabilir olanlar için mürekkep kartuşları yer alıyor.

 

2. Sürdürülebilir tedarikçiler ve hizmet sağlayıcılar bulun

Karbon emisyonlarını aktif olarak azaltan tedarikçilerle çalışmayı düşünün.İşletmeniz, nakliye sürelerini ve mesafelerini azaltabileceğinden, yerel tedarikçiler gibi nakliyesi daha az enerji gerektiren ürünleri de tedarik etmeyi seçebilir.

3. Daha yeşil bir işe gidip gelme planı uygulayın

Bir araba paylaşımı planı oluşturmak, işe giden daha az araba anlamına gelebilir ve bu da ulaşım emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olabilir. Bisiklet raflarının kurulması aynı zamanda personeli işe bisikletle gitmeye teşvik edebilir ve 'bir hafta boyunca işe bisikletle gitme mücadelesi' gibi girişimler, çalışanları arabalarını terk etmeye motive edebilir. Bütçeniz izin veriyorsa, personele şirket bisikletleri sağlamak da yeşil ulaşımı teşvik edebilir.

4. Düşük enerjili ampullere geçin

Aydınlatma, üretilen elektriğin yaklaşık %20'sini kullanıyor. Daha etkili aydınlatmaya geçiş yapmak faturalarınızı azaltmanıza ve  5 kg C02  emisyonundan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. (LED ile değiştirilen her halojen ampul için) .Aydınlatma emisyonlarınızı sınırlamanın diğer yolları arasında yaz aylarında doğal ışıktan yararlanmak ve yalnızca odada biri varken yanan, hareketle etkinleştirilen ışıklar kullanmak yer alabilir.

5. Akıllı anahtarlı uzatma kablolarını takın

Çoğu işyerinde bilgisayarlardan yazıcılara, kahve makinelerine kadar hepsi enerji kullanan çeşitli elektrikli cihazlar bulunur. Akıllı anahtarlı uzatma kabloları veya akıllı fişler, kapalı ancak hâlâ fişe takılı olan cihazların enerji beslemesini otomatik olarak kapatır. Bu, cihazların 'hayalet güç' olarak bilinen gücü tüketmesini önler ve öğeleri bekleme modunda bırakırken enerji israfının önlenmesine yardımcı olabilir.

6. Su kullanımını azaltın

Ortalama bir ofis binası kişi başına günde 50 litre su kullanıyor. Sızıntı yapan muslukların onarılması ve kendiliğinden kapanan muslukların takılması gibi basit önlemlerle bu durum azaltılabilir. Tuvalet rezervuarınıza bir su değiştirme torbası takmak, sifon başına bir litre su tasarrufu sağlayabilir; aynı araştırmaya göre, şirketin su tüketiminin %43'ü sifonla gittiği için bu önemli bir miktardır.

7. Çalışma alanınızı ısı açısından daha verimli hale getirin

Endüstriyel bir bina, ısısının %75'e kadarını bina dokusundan kaybediyor olabilir. Dolayısıyla pencerelerin yalıtılması ve çatıların yalıtılması gibi ısıyı koruyan önlemlere yatırım yapmak, enerji kullanımınızı önemli ölçüde azaltabilir.

8. Yerleşik geri dönüşüm ünitelerini kurun

İşletme atık yönetimi tüm sera gazı emisyonlarının % 4'ünü oluşturuyor. Dolayısıyla israfın azaltılması net sıfıra ulaşmaya yardımcı olabilir. Daha erişilebilir olması, şirketinizin çöp sahasına ve yakma tesislerine gönderdiği atık miktarını sınırlayabilir. Atığı azaltmanın diğer yolları arasında yiyecek atığı kutuları kurmak, kağıt havluları kumaş alternatifleriyle değiştirmek ve şirket içi baskı miktarınızı sınırlamak yer alır. Aksi takdirde geri dönüştürülebilecek öğelerle dolabileceğinden, tüm masa altı kutularını kaldırmayı düşünün. Avrupa Çevre Ajansı'nın araştırmasına göre piyasaya çıkan her kilogram plastik en az 2,9 kilogram sera gazı emisyonu yaratıyor. Plastik ambalajları biyolojik olarak parçalanabilen, kompostlaştırılabilen veya geri dönüştürülebilen malzemelerle değiştirmek, çevre dostu ofis malzemelerini seçmek ve geri dönüştürülmüş kağıt ürünlerine geçmek, bu azalmaya yardımcı olabilir.